Mobitrace

Mobitrace breidt uit in Europa

By 31 juli 2020augustus 7th, 2020No Comments

Mobitrace, een ambitieuze HealthTech onderneming die de afgelopen jaren mobiele technologieën toegankelijk heeft gemaakt voor heel wat verpleegkundigen in België en Nederland, investeert in een nieuw groeitraject.
VLAIO  (Agentschap Innoveren en Ondernemen) ondersteunt Mobitrace’s groeitraject met de KMO-groeisubsidie die hen in staat stelt hun NurseFlow-applicatie ook in andere Europese landen te introduceren.

 

Mobiele verpleegkunde: de toekomst van de zorg

We gebruiken onze smartphones al jaren om te communiceren, informatie op te zoeken, foto’s te maken, to-do-lijsten te beheren…

Het Belgische bedrijf Mobitrace wil met zijn applicatie NurseFlow dezelfde mobiele technologieën toegankelijk maken in de zorgverlening om op die manier te streven naar meer veiligheid en comfort voor de patiënt.

De nood aan zulke mobiele technologieën werd nog eens onderstreept tijdens de huidige Corona-crisis. Mobitrace revolutionaliseert de manier van werken van verpleegkundigen door heel wat papierwerk uit handen te nemen en de kans op fouten aanzienlijk te verminderen.

Groeitraject 2020-2022

Om de internationale doorbraak van het product NurseFlow te verwezenlijken doet Mobitrace, met de steun van VLAIO, beroep op Wilfried Mertens (WeMeC). Met zijn vele jaren internationale ervaring, realisaties en een breed netwerk in de medische sector, zal Wilfried Mobitrace ondersteunen bij de internationalisering van haar producten, diensten en processen.

Op dit moment wordt NurseFlow actief gebruikt door 10 zorgorganisaties in België en Nederland (waaronder Maastricht UMC+, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, AZ Maria Middelares Gent en Jan Yperman Ziekenhuis). Met behulp van zijn nieuwe groeitraject, wil Mobitrace het aantal zorgverleners dat mobiel werkt via NurseFlow verviervoudigen tegen eind 2022.

NL