MobitraceNieuws

Mobitrace wordt onderdeel van de ZORGI-groep

By 22 oktober 2021No Comments

Groot nieuws! Mobitrace heeft besloten om de krachten te bundelen met ZORGI. Zo willen we met onze geïntegreerde, digitale en mobiele toepassingen ziekenhuizen nog beter kunnen ondersteunen in de uitdagingen waar ze voor staan.

ZORGI is het samenwerkingsverband van Xperthis en Infohos Solutions, twee Belgische specialisten in IT-oplossingen voor de zorgsector. Het bedrijf ondersteunt ziekenhuizen in hun digitale transformatie door oplossingen aan te bieden voor alle stappen van de ziekenhuiszorgketen: van de opname van de patiënt en de facturatie, zorg en ondersteuning, apotheek, logistiek en financieel beheer tot business intelligence.

“Wie de ambitie heeft om in alle digitale behoeften van een ziekenhuis te voorzien, kan niet om mobiele oplossingen heen”, zo licht Melchior Wathelet, CEO van ZORGI, deze strategische stap toe. “De informatie en processtromen zijn minstens even belangrijk voor de verpleegkundige onderweg naar de patiënt als voor de administratieve bediende achter het pc-scherm. Als we de ziekenhuizen willen ondersteunen in hun digitaliseringstraject, moeten we hen ook kunnen voorzien van mobiele, geïntegreerde oplossingen voor hun zorg- en ander personeel.”

Door de bundeling van de krachten met Mobitrace beschikt ZORGI voortaan over een aantal meteen inzetbare mobiele oplossingen die bij verschillende ziekenhuizen al hun dienst hebben bewezen. Zo kan de integratie van de NurseFlow-module van Mobitrace met Xperthis CARE (het Elektronisch Patiëntendossier van ZORGI) zorgen voor een efficiëntere opvolging en rapportering van de patiënteninformatie in de ziekenhuizen. 

Het is de ambitie van ZORGI om deze oplossing te integreren in bestaande applicaties zoals Xperthis CARE (het elektronisch patiëntendossier van ZORGI) en nieuwe mobiele toepassingen te bouwen binnen andere pakketten. Door de samenwerking ziet het bedrijf zich versterkt met de knowhow van een team van experts in digitale mobiele oplossingen, die het ZORGI-innovatietraject niet alleen versterken maar ook versnellen.

“De integratie tussen Mobitrace en ZORGI biedt heel wat mogelijkheden, zowel voor de bestaande klanten van Mobitrace als naar uitbreiding toe”, zegt Wilfried Mertens, CEO van Mobitrace. “De sterke aanwezigheid van ZORGI binnen de Belgische ziekenhuizen kan ervoor zorgen dat we NurseFlow breder kunnen inzetten en kunnen integreren in de oplossingen die ziekenhuizen vandaag al gebruiken.”

Zelfstandig en geïntegreerd 

De samenwerking wordt geformaliseerd in een ‘asset deal’, met overname van activa van Mobitrace door Xperthis nv. Binnen de grotere organisatie van ZORGI zal Mobitrace in eerste instantie opereren als apart team, in de eigen kantoren en met een zelfstandige commerciële en development-strategie. Die is vooral gericht is op continuïteit voor bestaande klanten, partners en medewerkers. De bestaande klanten zullen nog steeds terecht kunnen bij het vertrouwde team van medewerkers.

“Tegelijk gaan we wel meteen samen op zoek naar domeinen waar onze klanten op korte termijn de vruchten kunnen plukken van deze integratie”, vult Melchior Wathelet aan. “Het is het begin van een aangehouden zoektocht naar mogelijkheden om te innoveren nu we beschikken over deze uitzonderlijke combinatie van talent. Zo hopen we snel binnen andere domeinen zoals apotheek, logistiek of zorgadministratie, extra mobiele toepassingen te kunnen aanbieden aan onze klanten.”

NL