Mobitrace

Contactloze opvolging van COVID-19 patiënten dankzij Mobitrace en Welch Allyn

By 9 juni 2020No Comments

De zorgsector heeft de voorbije maanden uitzonderlijke inspanningen geleverd.  Hoe kunnen we de werking van van onze COVID-afdelingen nog verder optimaliseren?  

Een duidelijke meerwaarde voor COVID-afdelingen: continue monitoring van de vitale parameters

Vitale parameters worden doorgaans manueel geregistreerd wat op een drukke COVID-afdeling een belangrijke werklast en een mogelijke bron van fouten vormt.  Bovendien gebeurt deze registratie op de gemiddelde COVID afdeling te weinig ten gevolge van de verhoogde werkdruk bij het verplegend personeel en de extra beschermende maatregelen die dienen te worden toegepast.

De oplossing: contactloze, geautomatiseerde opvolging

De technologie om bovenstaand probleem op te lossen bestaat reeds, maar moet nog in gebruik genomen worden in de meeste ziekenhuizen.

Welch Allyn heeft de Connex® spot monitors ontwikkeld, die betrouwbare (contactloze) opvolging van de belangrijkste vitale parameters van een patiënt mogelijk maken. Deze waarden kunnen naar het verplegend personeel worden gecommuniceerd volgens vooraf ingestelde tijdsintervals én ze kunnen worden geïntegreerd met het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) zodat artsen de metingen altijd en overal kunnen raadplegen.

Visualiseren van de vitale parameters dankzij Nurseflow

Om alle vitale waarden van de patiënten op een afdeling te visualiseren, communiceren de spot monitors van Welch Allyn ook met de Nurseflow omgeving van Mobitrace.

Het Nurseflow dashboard is beschikbaar op een groot scherm binnen de verpleegpost, op elke PC of via een mobiele app.  Op deze manier kunnen patiënten die klinisch achteruitgaan op een efficiëntere manier worden gedetecteerd en opgevolgd aan de hand van de geregistreerde waarden en de berekende EWS score.

Automatisatie in Belgische COVID-afdelingen: een beloftevolle start

Verschillende COVID afdelingen hebben de afgelopen maanden reeds gebruik gemaakt van het Nurseflow dashboard van Mobitrace in combinatie met de Welch Allyn Connex® spot monitors. De eerste reacties van verpleegkundigen en artsen zijn zeer positief.

Meer weten?

Mobitrace ontwikkelt efficiëntie verhogende oplossingen voor verpleegkundigen. We zorgen voor een snellere dataregistratie, traceability en vlottere communicatie binnen een afdeling.

Meer informatie over het Nurseflow product vind je op https://mobitrace.eu/nurseflow/.

NL